We zijn overspoeld met duizenden mooie, warme en enthousiaste reacties op de allereerste editie van de Ambachtelijke Plantenmarkt!

Het was een geweldig mooie dag. Er zijn tienduizenden onbespoten, prachtige planten en zaden verkocht. Mensen picknickten in de zon, propten zoveel mogelijk aankopen in hun fietstassen en auto’s en we schudden velen van jullie de hand.

Door de overweldigende drukte – zo’n 6000 bezoekers – hebben sommigen van jullie ook enorm moeten wachten. In de file in de auto, in de file voor de wc, en in de file voor een steenovenpizza. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Op basis van de verkochte tickets en het verwachte aantal ticketverkoop aan de deur hebben we in overleg met de gemeente en provincie plannen gemaakt. De praktijk heeft uitgewezen dat de doorstroom op de weg veel te langzaam was voor dit aantal bezoekers. Hoewel het voor veel mensen een prachtige dag was, zijn er ook mensen die enorm lang hebben moeten wachten, en zelfs mensen die hebben moeten omdraaien. Ben je omgedraaid en had je al wel een ticket? Mail dan naar info@dewiersse.com met de gegevens van je niet ingecheckte ticket, of de naam van degene die besteld heeft. Dan komen wij met passende restitutie.

Dit was onze allereerste editie en volgend jaar krijgen we veel meer hulp met de infrastructuur. We gaan er dus serieus mee aan de slag.

We willen hier een vaste markt van maken op het perfecte plantmoment: het najaar. Aangezien er nu al door kwekers en bezoekers wordt gesproken over een historisch moment en een ongekende interesse in onze Ambachtelijke Plantenmarkt, gaan we volgend jaar waarschijnlijk voor een meerdaags evenement.

We gaan overleggen met de geweldige kwekers die deze dag maakte tot wat die was en komen bij jullie terug. Maar nu gaan we eerst even nagenieten.