Vriend worden

De tuin op zijn internationaal erkend hoge peil houden vraagt meer werk dan de vaste medewerkers, stagiaires en vrijwilligers aankunnen en meer geld dan de ANBI-Stichting, het hele landgoed, samen met privé-bijdragen en subsidies van Rijk en Provincie, kan opbrengen.

Voor een donatie vanaf 30,- euro per jaar bent u vriend van de Wiersse. Als vriend of donateur van de Wiersse krijgt u gratis toegang tot de tuinen tijdens alle open dagen en krijgt u jaarlijks een uitnodiging voor de vriendenbijeenkomst.

Een donateur van meer dan € 175,- krijgt daarnaast een jaarlijkse uitnodiging voor twee personen voor een lunch in de Grote Zaal. 

Schenkingen komen geheel ten goede aan de tuinen van de Wiersseen zijn onder voorwaarden belastingaftrekbaar.

Mail naar info@dewiersse.com om vriend te worden – of gebruik:

Contactformulier

Vrijwilligers

Nu gezocht: vrijwilligers als gastheer/vrouw voor de open donderdagen!

In de tuin is, onder leiding van de tuinman, een grote en enthousiaste ploeg vrijwilligers werkzaam. Op de Wiersse is er plaats voor vrijwilligers voor de verzorging van de rozentuin, van de kweekplanten en fruit en groente in de moestuin, voor het koesteren van mos, varens en heemplanten in de wilde tuin en bermen en voor het verzorgen van het flora- en faunarijke landgoed. Op de Wiersse zijn tevens vrijwilligers werkzaam in het bos, bij het faunabeheer en bij het geven van meertalige rondleidingen.

Ook zijn vrijwilligers als gastheer/vrouw werkzaam op de open dagen.

Als u interesse heeft of voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen via info@dewiersse.com of:

Contactformulier

Stage lopen

De Wiersse is een erkend stagebedrijf, waar ieder jaar studenten ervaring komen opdoen en tegelijk een nuttige bijdrage leveren aan de instandhouding van de tuinen. Wegens zijn actieve programma van vernieuwing en onderhoud, alsmede zijn variëteit, is de Wiersse bijzonder geschikt om ervaring op te doen. De Wiersse biedt studenten de mogelijkheid om in de praktijk het onderhoud van een opengestelde historische tuin te ervaren, alsmede planten te leren kennen en de structuur van het landschap te begrijpen. Hiervan hebben studenten uit o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, evenals uit verschillende vakgebieden – landschapsarchitectuur, tuin- en bosbouw – geprofiteerd.

Studenten die geïnteresseerd zijn om tenminste zes weken werkervaring op te doen, kunnen contact opnemen via ons Contactformulier of mailen naar info@dewiersse.com

Global Gardening Trust

Al decennia lang komen er jaarlijks tuinstudenten uit de hele wereld naar de Wiersse om hier hun kennis uit te breiden. Naast dat we graag meewerken aan de opleiding van goede hoveniers en tuiniers speelt ook de uitwisseling van kennis een belangrijke rol in de ontwikkeling van horticultuur. Daarom is in Australië de Global Gardening Trust in het leven geroepen. Deze stichting beschouwt tuinieren als infrastructuur voor een klimaatbestendige toekomst. De Global Gardening Trust ondersteunt jonge Australische tuiniers om een deel van hun opleiding en ervaring in de tuinen van de Wiersse te mogen opdoen en zo hun kennis te verbreden en verbeteren en verder uit te wisselen.

U kunt meer over lezen op de website van de Global Gardening Trust.

Contactformulier